lunes, 1 de octubre de 2012

presentació d’El tro de Falguera


presentació d’El tro de Falguera






El passat 9 de juny va tenir lloc, després de sis mesos de preparació, la presentació pública de la nova colla santfeliuenca El tro de Falguera. Per al membres de la colla, aquest acte va ser molt emotiu i vivencial, i, un cop més, colem agraïr públicament tothom que ens va fer costat aquella jornada, tan important per a tots nosaltres.
L’esdeveniment, com sabeu, va formar part de la Festa de Primavera 2012 del barri Falguera. I, en realitat, va ser una successió d’actes: la tabalada, la presentació pública de la colla, el correfoc i l’espectacle de foc final.

La tabalada i la presentació

Tot i que la major part dels actes van transcòrrer dins del barri Falguera, l’inici va tenir lloc a la plaça de la Vila, on va començar una tabalada. Els tabalers dels Diables de la Salut, els tabalers dels Diables de la Garsa, els Tronats i els tabalers d’Els Cornuts hi van aportar una bona dosi de ritme des de bon començament, en una tabalada conjunta que es va anar desplaçar fins al Parc Falguera.
Un cop allà, per les escales del palau Falguera van baixar, primer, els músics d’El tro i, després, els seus diables. Van estar acompanyats tothora amicalment pels membres de les dues colles “padrines”: els tabalers dels Diables de la Salut, per la branca de música, i els Petardons i petardones de Can Calders, per la branca de foc.

El correfoc

A continuació, va començar un petit correfoc pels carrers Ramon y Cajal y Sant Josep. Hi van prendre part tots els músics de les colles presents, així els diables de dues colles de foc: la d’El tro de Falguera, que protagonitzava el seu primer acte de foc, i una configurada ex professo amb membres representants d’altres colles de foc de Sant Feliu (dels Diables de la Salut, dels Diables de la Garsa i dels Diables Rojos). També hi va cremar la Mula de l’ACF i ens van fer costat els membres de la Garsa i del Drac de Sant Feliu.

L’acte final

La darrera part de la presentació es va realitzar a la plaça Alfons Comín. En aquest espai del barri Falguera van tenir lloc alguns parlaments: Edu Martín, cap de colla d’El tro; Paco Romero, president de l’AVV Falguera; Manel Martínez, regidor de Cultura; i Jordi San José, alcalde de la ciutat.
Després d’una tabalada conjunta de tots els músics, va começar un espectacle de foc en el qual es van anar intercalant les cremades de la colla infantil Petardons i petardones de Can Calders i d’El tro de Falguera.
Tot i que una mica novats en l’art de cremar, els diables d’El tro de Falguera ja apunten maneres, per tal com la seva intervenció va comptar amb dos moments espectaculars: d’una banda, l’encesa simultània mitjançant una flamarada d’aigua de foc; i, d’altra banda, l’encesa del ceptrot de la colla, que representa la figura de Neptú, el seu símbol.
Finalment, l’acte es va cloure, ja de nit, amb l’intercanvi d’obsequis entre El tro i les dues colles padrines.





No hay comentarios:

Publicar un comentario